EPDM dakbedekking en toebehoren

Bij Dakenmarkt kunt u eenvoudig en snel epdm dakbedekking en alle toebehoren bestellen die u nodig heeft voor een standaard epdm dak. Wij verkopen onder andere epdm folies in verschillende formaten, epdm tapes, epdm primers, lijmen en kitten en epdm afvoeren. Ook kunt u kiezen voor een compleet epdm dakpakket.

Epdm folie (7)

Epdm lijmen-primers-kitten (8)

Epdm zelfklevende tapes (8)

EPDM dakpakket (1)

Epdm afvoeren (11)

EPDM gereedschappen (14)

Reparatieset EPDM (2)

Wat is epdm dakbedekking?

U wilt een epdm dak maken? Epdm dakbedekking is geschikt voor platte en lichthellende daken. Ideaal voor bijvoorbeeld uw tuinhuis, schuurtje, uitbouw of garage. Met een levensverwachting van 40 á 50 jaar is epdm dakbedekking een erg duurzame keuze voor uw dak. En eenmaal (goed) gelegd, vergt het epdm dak weinig onderhoud. In de online shop van Dakenmarkt vindt u alles dat u nodig heeft om een goed epdm dak te maken.

Epdm van Dakenmarkt

Wat is epdm? Epdm (Ethyleen, Propyleen, Diëen, Monomeer) is een éénlaags rubber. Het bestaat hoofdzakelijk uit een EPDM-polymeer en roet. Door deze specifieke samenstelling is het rubber goed bestand tegen ozon en UV-verouderingen. Sterker nog, het rubber wordt door de tijd nauwelijks aangetast. Dit maakt epdm heel interessant als dakbedekking. Het heeft een dikte van circa 1,14mm en een gewicht van 1,51kg per vierkante meter. Dakenmarkt verkoopt Amerikaanse epdm dakbedekking van hoogwaardige kwaliteit.

Voordelen van epdm dakbedekking:

  • Lange levensduur van 40 á 50 jaar
  • Sterk en blijvend flexibel materiaal, bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Eenvoudige reiniging en onderhoud
  • Bestand tegen veel chemische middelen
  • Bestand tegen verdunde zuren (zoals regen en bladafval)
  • Mossen en algen zijn makkelijk te verwijderen
  • Te verkrijgen in oppervlakten tot 9,14 breedte en 30,50 meter in lengte, dus minder naden
  • Te verwerken zonder open vuur (NEN 6050)
  • Relatief snel en eenvoudig zelf te monteren

Epdm isolatie

Epdm wordt bij voorkeur verlijmd op daarvoor geschikte isolatie met daaronder een dampremmer. In de epdm shop van Dakenmarkt verkopen wij dampremmers en Bauder PIR isolatie. Dit zijn PIR-isolatieplaten met alu-cachering. Hiermee wordt aan de onderzijde een wind- en dampdichte laag gecreëerd. Dit is belangrijk, omdat epdm dakbedekking een nagenoeg dampdicht materiaal is. Er mag dan ook geen vocht onder uw epdm dakbedekking komen. Dit vocht kan vooral bij gesloten bebouwing niet weg en kan mogelijk de lijmlaag aantasten. Het epdm zal dan na verloop van tijd lostrekken uit hoeken en randen. Het is dus erg belangrijk dat u epdm dakbedekking verlijmt op een droge ondergrond.

Epdm kopen voor uw epdm dak

Epdm dakbedekking en toebehoren kunt u eenvoudig bestellen in de webshop van Dakenmarkt. Als het u beter uitkomt, kunt u uw bestelling ook op afspraak ophalen op onze locatie in Dinxperlo, Gelderland. Wij leveren standaardmaten, maar uw epdm dakbedekking op maat bestellen is ook een optie. Neemt u daarvoor telefonisch of online contact met ons op. Gelijk alles dat u nodig heeft bestellen? Naast epdm kopen, koopt u bij Dakenmarkt ook alle epdm toebehoren. U bestelt bij ons eenvoudig epdm contactlijm, epdm primer, epdm tapes, dampremmende folie en bijbehorend gereedschap. Ook bieden wij de optie om zelf uw epdm dakpakket samen te stellen.

Advies nodig over uw epdm dakbedekking?

Een goed epdm dak maken is niet moeilijk. Wel zijn er aandachtspunten. Zoals eerder vermeld is het erg belangrijk dat er geen vocht onder de epdm dakbedekking kan komen. Zo is het belangrijk dat de dakdetails van uw epdm dak (dakrandafwerkingen, afvoeren en doorvoeren) waterdicht worden afgewerkt. Bereid u dus goed voor. Dit kunt u onder andere doen met behulp van de instructievideo’s op onze site. De medewerkers van Dakenmarkt.nl hebben jarenlange ervaring binnen de dakenbranche. Ze zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot epdm dakbedekking. Als u vragen heeft over uw epdm dakbedekking of epdm dak helpen wij u graag met goed advies.