EPDM dakbedekking en toebehoren

Bij Dakenmarkt kun je eenvoudig en snel EPDM dakbedekking en alle toebehoren bestellen die je nodig hebt voor een standaard EPDM dak. Wij verkopen onder andere EPDM folies in verschillende formaten, EPDM tapes, EPDM primers, lijm voor EPDM, kitten en EPDM afvoeren. Ook kun je kiezen voor een compleet EPDM dakpakket.

EPDM folie (7)

EPDM lijmen-primers-kitten (9)

Zelfklevende EPDM tapes (9)

EPDM dakpakket (1)

Epdm hemelwaterafvoeren (11)

EPDM gereedschappen (14)

Reparatieset EPDM (2)

EPDM dakbedekking online bestellen?

Je wilt een EPDM dak maken? EPDM dakbedekking is geschikt voor platte en lichthellende daken. Ideaal voor bijvoorbeeld een tuinhuis, schuurtje, uitbouw of garage. Met een levensverwachting van 40 á 50 jaar is EPDM dakbedekking een erg duurzame keuze voor je dak. En eenmaal (goed) gelegd, vergt het EPDM dak weinig onderhoud.

Overweeg je EPDM te kopen? In de online shop van Dakenmarkt vind je alles dat je nodig hebt om een goed EPDM dak te maken en kun je eenvoudig EPDM bestellen.

Wat is EPDM dakbedekking?

Wat is EPDM? EPDM is de afkorting voor Ethyleen, Propyleen, Diëen en Monomeer. Het is een éénlaags rubber dat hoofdzakelijk bestaat uit een EPDM-polymeer en roet. Door deze specifieke samenstelling is het rubber goed bestand tegen ozon en UV-verouderingen.

EPDM is een rubber dat door de tijd nauwelijks wordt aangetast. Dit maakt EPDM heel interessant als dakbedekking. Het heeft een dikte van circa 1,14mm en een gewicht van 1,51kg per vierkante meter. Dakenmarkt verkoopt Amerikaanse EPDM dakbedekking van hoogwaardige kwaliteit.

Voordelen van EPDM dakbedekking op een rij

  • Lange levensduur van 40 á 50 jaar
  • Sterk en blijvend flexibel materiaal, bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Eenvoudige reiniging en onderhoud
  • Bestand tegen veel chemische middelen
  • Bestand tegen verdunde zuren (zoals regen en bladafval)
  • Mossen en algen zijn makkelijk te verwijderen
  • Te verkrijgen in oppervlakten tot 9,14 breedte en 30,50 meter in lengte, dus minder naden
  • Te verwerken zonder open vuur (NEN 6050)
  • Relatief snel en eenvoudig zelf te monteren

 

EPDM isolatie

EPDM wordt bij voorkeur verlijmd op daarvoor geschikte isolatie. In de EPDM shop van Dakenmarkt verkopen wij Bauder PIR isolatie. Dit zijn PIR-isolatieplaten met alu-cachering. Hierdoor hebben ze een wind- en dampdichte werking.

Dit is belangrijk, omdat EPDM een nagenoeg dampdicht materiaal is. Er mag dan ook geen vocht onder je EPDM dakbedekking komen. Vocht kan namelijk niet weg en tast de lijmlaag aan. Het EPDM zal zich door vocht na verloop van tijd lostrekken uit hoeken en randen. Het is dus erg belangrijk dat je EPDM verlijmt op een droge ondergrond.

EPDM dakbedekking kopen

In de webshop van Dakenmarkt kun je eenvoudig EPDM dakbedekking en EPDM toebehoren bestellen. Als het je beter uitkomt, kun je je bestelling ook op afspraak ophalen op onze locatie in Dinxperlo, Gelderland.

Wij leveren standaardmaten, maar je EPDM op maat bestellen is ook een optie. Heb je bijvoorbeeld een specifieke EPDM dakbedekking dikte nodig? Neem daarvoor telefonisch of online contact met ons op.

Gelijk alles bestellen dat je nodig hebt? Bij Dakenmarkt koop je niet alleen je EPDM dakbedekking, maar ook alle toebehoren. Je bestelt bij ons eenvoudig EPDM contactlijm, EPDM primer, EPDM tapes, dampremmende folie en bijbehorend gereedschap. Ook bieden wij de optie om zelf je EPDM dakpakket samen te stellen.

Advies nodig over je EPDM dakbedekking?

Een goed EPDM dak maken is niet moeilijk. Wel zijn er aandachtspunten. Zoals eerder vermeld is het erg belangrijk dat er geen vocht onder de EPDM dakbedekking kan komen. Zo is het belangrijk dat de dakdetails van je EPDM dak (dakrandafwerkingen, afvoeren en doorvoeren) waterdicht worden afgewerkt.

Bereid je dus goed voor. Dit kun je onder andere doen met behulp van de instructievideo’s op onze site. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring binnen de dakenbranche en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als je vragen hebt over je EPDM dakbedekking helpen wij je graag met goed advies.