EPDM dakbedekking informatie

Rekenhulp EPDM bestellen

De juiste producten bestellen voor uw nieuwe EPDM dak is niet moeilijk maar u dient wel rekening te houden met een aantal zaken. Wij hebben hieronder de meest belangrijke aandachtspunten voor u op een rij gezet.

Meet de afmetingen ( lengte x breedte) van uw dak op. Tel hierbij ook de eventuele verticale dakopstanden en horizontale dakranden bij op. Tel bij de lengte en de breedte inclusief de dakopstanden en dakranden ongeveer 15 cm per zijde erbij.

Totale oppervlakte is dus: ( lengte dak + dakopstand + dakrand + 15cm ) x ( breedte dak + dakopstand + dakrand + 15cm )

EPDM folie wordt geleverd in vaste breedtematen. Let hierop bij uw productkeuze.
Heeft u bijvoorbeeld een oppervlakte nodig van 4,05m x 7,80m: bestel dan 7.80 meter van de 4.57m rol om het minste afval over te houden.

De volgende breedtes zijn standaard op voorraad:
– 1.00 x 9.1 meter
– 3.05 x 30.5 meter
– 4.57 x 30.5 meter
– 6.10 x 30.5 meter
– 9,14 x 30.5 meter

Overige breedtes op aanvraag

Vloeibare EPDM contactlijm per 2,5kg
Per blik van 2,5kilo/ geschikt voor circa 8,5m2 dubbelzijdig verlijmen ( ondergrond en epdm).

Spuitbare contactlijm per 750ml
Per spuitbus van 750ml/ geschikt voor circa 4 m2 dubbelzijdig verlijmen ( ondergrond en epdm).

De door ons geleverde isolatieplaten hebben en afmeting van 60cm x 120cm en een oppervlakte van 0.72 m2. Deel het oppervlakte van het dak door 0.72 om het aantal platen te berekenen. De prijs in de webshop is op aantal platen gebaseerd.

U kunt de isolatieplaten bevestigen met dakparkers en volgplaatjes. De schroeven dienen minimaal 2 cm langer te zijn dan de dikte van de isolatieplaten. Per isolatieplaat adviseren wij 5 schroeven inclusief volgplaatje.

Denk ook aan de dampremmende folie die in veel gevallen onder de isolatie geplaatst dient te worden.

Wij adviseren per 15m2 een Hemelwaterafvoer (HWA) aan te brengen. Heeft u al een bestaande afvoer? Houd dan rekening met de maat van de afvoer. De maat van de hemelwaterafvoer dient kleiner te zijn dan de afvoerbuis.

Wij leveren diverse types hemelwaterafvoeren voor EPDM. Elk type heeft een eigen verwerkingswijze. U kunt contact met ons opnemen welke afvoer in uw geval het meest geschikt is.

Dakenmarkt levert een compleet gamma aan toebehoren speciaal ontwikkeld voor onze EPDM-folie om voor elk specifiek dak-detail een oplossing te kunnen bieden. De toebehoren worden opgesplitst in verschillende categorieën:

Afhankelijk van het detail ( bijvoorbeeld naadverbindingen of lichtkoepels ) dient hiervoor het juiste materiaal besteld te worden. Onze medewerkers kunnen u daar bij helpen.

Indien u nog aanvullende vragen heeft m.b.t. bijvoorbeeld verwerking bij dak/muuraansluiting, of andere dak details, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers hebben een ruime ervaring in het verwerken van EPDM daken.

Contact gegevens

Gerelateerde berichten