Randafwerking

Dakrandafwerkingen beschermen de constructie tegen invallend water. Voor het afwerken van dakranden zijn er diverse systemen op de markt. De meest toegepaste dakrandafwerking is de “standaard daktrim” welke veelal wordt toegepast op bitumineuze daken. Voor EPDM daken zijn er profielen ontwikkeld met een rubber afsluitband. U heeft bij Dakenmarkt.nl de mogelijkheid om naast de standaard gangbare dakrandprofielen/systemen ook zinken afdekkappen op maat te bestellen.

Standaard daktrim (12)

EPDM daktrim standaard (4)

EPDM daktrim kraal (4)

Zinken sneldeklijst met kraal (8)

Knelprofiel (2)

Waarom een EPDM daktrim voor uw EPDM dak?

Een dak is pas af met EPDM dakrandafwerking. De functie van dakrandafwerking is uw dak te beschermen tegen weersinvloeden en invallend water. Ook zorgt het ervoor dat er geen ongedierte onder uw EPDM dakrand kan komen. Het is dus een onmisbaar onderdeel van uw EPDM dak.

Een veel gebruikte, standaard dakrandafwerking is de EPDM daktrim. Dakenmarkt levert meerdere EPDM daktrimmen van een uitstekende kwaliteit. Naast de functionele werking van EPDM dakrandafwerking, ziet een dak met daktrimmen EPDM er mooi en strak uit.

Aluminium daktrimmen van Roval

Dakenmarkt verkoopt hoogwaardige aluminium EPDM daktrimmen. Daarnaast koopt u bij ons EPDM binnen- en buitenhoeken. Allemaal van het merk Roval. De daktrim EPDM wordt rechtstreeks op de EPDM dakbedekking vastgezet met meegeleverde rvs-schroeven en rvs-neopreen afdichtringen. De daktrim EPDM is voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM afdichtingsband. Deze afdichtingsband zorgt ervoor dat er geen kit nodig is om de EPDM dakranden te bevestigen. De montage van deze EPDM daktrimmen is dus relatief eenvoudig.

Wilt u weten welke EPDM daktrimschroef rvs u nodig heeft? De EPDM daktrimmen worden zoals vermeld geleverd met bijbehorende schroeven, afdichtringen en koppelplaten.

Uw EPDM dak krijgt met de Roval EPDM daktrimmen duurzame bescherming en u kunt er lange tijd mee vooruit.

Varianten daktrimmen

Dakenmarkt verkoopt verschillende soorten EPDM daktrimmen:

 

Roval daktrim EPDM solo

De Roval Solotrim is een daktrim met een EPDM-afdichtingsband en bevestigingsgaten. De EPDM daktrim wordt rechtstreeks op de EPDM dakbedekking vastgezet met rvs schroeven en rvs neopreen afdichtringen. De Roval Solotrim heeft een standaard lengte van 2,50 meter.

Binnen- en buitenhoeken van Roval, 90 graden

Naast de daktrim EPDM verkopen we ook de bijbehorende solo binnen- en buitenhoeken van Roval (90 graden) Deze zijn van aluminium en hebben aan de onderzijde een EPDM afsluitband. De ideale daktrim voor EPDM daken.

Roval epdm daktrim met kraal

Naast de standaard daktrim verkoopt Dakenmarkt ook daktrimmen EPDM met kraal. Dit is een aluminium EPDM daktrim met een rond vooraanzicht. De EPDM daktrim met kraal geeft uw EPDM dakrand een extra luxe uitstraling. Ook deze EPDM daktrim heeft een EPDM-afdichtingsband en is voorzien van bevestigingsgaten. Deze daktrimmen EPDM worden geleverd met EPDM daktrimschroeven.

Binnen- en buitenhoeken van Roval SoloKraal, 90 graden

Deze binnen- en buitenhoeken met rond vooraanzicht, zijn van aluminium en hebben eveneens aan de onderzijde een EPDM afsluitband. Ze worden geleverd inclusief EPDM daktrimschroeven en koppelplaten.