EPDM dakbedekking informatie

Epdm dakbedekking schuur

Aanbrengen epdm dakbedekking

EPDM dakbedekking schuur

Is de dakbedekking van uw schuur aan vervanging toe? Of zoekt u dakbedekking voor het nieuwe dak van uw schuur? Bij Dakenmarkt verkopen wij zowel bitumen dakbedekking als epdm dakbedekking.

Epdm dakbedekking zelf aanbrengen
Eén van de voordelen van epdm dakbedekking is dat het relatief eenvoudig aan te brengen is. Dus als u zélf de dakbedekking op uw schuur wilt leggen, is epdm dakbedekking ideaal. Het leggen van bitumen dakbedekking kunt u beter overlaten aan een ervaren dakdekker. Vooral omdat bitumen dakbedekking wordt gelegd middels een brander en open vuur.

Als u een beetje handig bent, kunt u epdm dakbedekking dus zelf leggen. Zonder brandgevaar. Een ander voordeel van epdm dakbedekking op uw schuur is dat het wel 40 á 50 jaar meekan. Deze levensduur geldt trouwens alleen als de epdm op een juiste en correcte manier wordt aangebracht.

Weersomstandigheden aanbrengen epdm dakbedekking
Voordat u begint aan de klus is het belangrijk dat de weersomstandigheden gunstig zijn. Het moet in elk geval droog zijn als u de epdm dakbedekking op uw schuur gaat aanbrengen. Epdm wordt namelijk met lijm op de ondergrond aangebracht. En epdm lijm en vocht gaan niet samen. Begin de klus dus bij droge weersomstandigheden met een buitentemperatuur tussen de 5 en circa 25 graden.

Welke ondergrond voor de dakbedekking van uw schuur?
Epdm dakbedekking op uw schuur laat zich het beste verlijmen op vormvaste PIR isolatieplaten. Dit in combinatie met een dampremmende folie. De isolatieplaten legt u bovenop deze dampremmende folie. Als epdm dakbedekking namelijk rechtstreeks op een dakconstructie wordt verlijmd, bestaat de kans dat er vocht onder het epdm komt. Denk aan condens, vocht uit de constructie zelf en koudebruggen. Dit moet u altijd voorkomen, omdat de epdm lijm door het vocht op den duur zijn hechtkracht verliest. De epdm kan zich dan al na een aantal jaar lostrekken uit de hoeken en opstanden van het dak van uw schuur.

Dakenmarkt verkoopt PIR isolatieplaten van het merk Bauder. Deze kunt u uitstekend gebruiken voor de epdm dakbedekking van uw schuur. De isolatieplaten zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende diktes. Wilt u weten wat de isolerende werking is van de verschillende diktes? Kijkt u dan op ons blog over isoleren.

Voordelen van epdm dakbedekking voor uw schuur op een rij:

  • Relatief snel en eenvoudig zelf te monteren
  • Lange levensduur van 40 á 50 jaar
  • Sterk en blijvend flexibel materiaal, bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Eenvoudige reiniging en onderhoud
  • Bestand tegen veel chemische middelen
  • Bestand tegen verdunde zuren (zoals regen en bladafval)
  • Mossen en algen zijn makkelijk te verwijderen
  • Te verkrijgen in oppervlakten tot 9,14 breedte en 12,50 meter in lengte, dus minder naden
  • Te verwerken zonder open vuur (NEN 6050)

Heeft u de knoop doorgehakt en gaat u voor epdm dakbedekking voor uw schuur? Bij Dakenmarkt koopt u naast epdm folie ook alle toebehoren. Als u het uzelf helemaal makkelijk wilt maken kunt u ook kiezen voor het epdm dakpakket totaal.

Wilt u eerst meer informatie over dakbedekking van uw schuur? Neemt u dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen u graag.