EPDM dakbedekking informatie

EPDM dakbedekking schuur

Aanbrengen epdm dakbedekking

Is de dakbedekking van jouw schuur aan vervanging toe? Of zoek je dakbedekking voor het nieuwe dak van je schuur? Bij Dakenmarkt verkopen wij zowel bitumen dakbedekking als EPDM dakbedekking.

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Eén van de voordelen van EPDM dakbedekking voor een schuur is dat het relatief eenvoudig aan te brengen is. Dus als je zélf de dakbedekking op je schuur wilt leggen, is EPDM dakbedekking ideaal. Het leggen van bitumen dakbedekking kun je daarentegen beter overlaten aan een ervaren dakdekker. Vooral omdat bitumen dakbedekking wordt gelegd middels een brander en open vuur.

Als je een beetje handig bent, kun je EPDM dakbedekking dus zelf leggen. Zonder brandgevaar. Een ander voordeel van EPDM dakbedekking voor een schuur is dat het wel 40 á 50 jaar meekan. Deze levensduur geldt trouwens alleen als de EPDM folie op een juiste en correcte manier wordt aangebracht. Dit is in de praktijk lang niet altijd het geval. Neem vooral contact met ons op als je advies wil over jouw project.

Weersomstandigheden aanbrengen EPDM dakbedekking

Voordat je begint aan de klus is het belangrijk dat de weersomstandigheden gunstig zijn. Het moet in elk geval droog zijn als de EPDM dakbedekking op je schuur wordt aangebracht. EPDM wordt namelijk met lijm op de ondergrond aangebracht. En EPDM lijm en vocht gaan niet samen. Begin de klus bij droge weersomstandigheden met een buitentemperatuur tussen de 5 en circa 25 graden.

Welke ondergrond heb je nodig?

Wil je EPDM dakbedekking bestellen? EPDM op schuren laat zich het beste verlijmen op vormvaste PIR isolatieplaten. Dit in combinatie met een dampremmende folie. De isolatieplaten leg je bovenop deze dampremmende folie. Als EPDM dakbedekking namelijk rechtstreeks op een dakconstructie wordt verlijmd, bestaat de kans dat er vocht onder het EPDM komt. Denk aan condens, vocht uit de constructie zelf en koudebruggen. Dit moet altijd worden voorkomen, omdat de EPDM lijm door het vocht op den duur zijn hechtkracht verliest. De EPDM kan zich dan al na een aantal jaar lostrekken uit de hoeken en opstanden van het dak van uw schuur.

Dakenmarkt verkoopt PIR isolatieplaten van het merk Bauder. Een A-merk dat je uitstekend kunt gebruiken voor de EPDM dakbedekking van je schuur. De isolatieplaten zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende diktes. Wil je weten wat de isolerende werking is van de verschillende diktes? Kijkt u hier voor meer informatie over isoleren.

Voordelen van epdm dakbedekking op een rij:

  • Relatief snel en eenvoudig zelf te monteren
  • Lange levensduur van 40 á 50 jaar
  • Sterk en blijvend flexibel materiaal, bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Eenvoudige reiniging en onderhoud
  • Bestand tegen veel chemische middelen
  • Bestand tegen verdunde zuren (zoals regen en bladafval)
  • Mossen en algen zijn makkelijk te verwijderen
  • Te verkrijgen in oppervlakten tot 9,14 breedte en 12,50 meter in lengte, dus minder naden
  • Te verwerken zonder open vuur (NEN 6050)

Heb je de knoop doorgehakt en ga je voor EPDM dakbedekking voor je schuur? Bij Dakenmarkt koop je naast EPDM folie ook alle toebehoren. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken kun je ook kiezen voor het EPDM dakpakket totaal.

Wil je eerst meer informatie over dakbedekking voor je schuur? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers geven je graag goed advies.