Onderhoud daken informatie

Voorkom lekkage in huis en bespaar geld

Geld besparen met regelmatig dakonderhoud

Het spreekt voor zich dat een goed en waterdicht dak een van de belangrijkste elementen is van je woning of bedrijfspand. Toch gebeurt het regelmatig dat men pas in actie komt als de druppels en kringen aan het plafond verschijnen.

Door regelmatige onderhoudsbeurten kun je lekkages en andere problemen voorkomen. Hierdoor wordt de levensduur van je pand aanzienlijk verlengd. Het moeten repareren van een niet op tijd opgemerkte lekkage, kan je daarnaast veel geld kosten.

Als vanzelfsprekend heeft een dak veel te verduren. Bijvoorbeeld met de wisseling van de seizoenen. Door afwisselend hetere perioden en koudere, nattere perioden kan de dakbedekking uitzetten en krimpen. EPDM is weliswaar een elastisch materiaal, maar vooral waar naden of overlappingen zijn is elke dakbedekking extra kwetsbaar. Denk daarbij aan naden bij dakdetails zoals afvoeren, ontluchters, opstanden of dakkapellen.

Je eigen platte dak onderhouden:

Uiteraard is het schoonmaken van een dak een vast onderdeel van een onderhoudsbeurt. Belangrijke reden is dat de meeste lekkages worden veroorzaakt door verstoppingen van het hemelwaterafvoersysteem. Bij hevige of onophoudelijke regen zorgt een verstopping al snel voor problemen

Het schoonmaken van een dak is in de meeste gevallen geen moeilijke klus. Je kunt het vaak prima zelf doen. In verband met de vier seizoenen raden wij aan om minimaal twee keer per jaar het dak op te gaan voor onderhoud.  Eenmaal in het najaar net voor de winter begint en eenmaal in het voorjaar.

Bij kleine beschadigingen verkoopt Dakenmarkt reparatiesets. Hiermee kun je zelf eenvoudig (nood)reparaties uitvoeren aan je dak en/of dakgoot.

infographic-onderhoud