Onderhoud daken informatie

Voorkom lekkage in huis

Een goed en waterdicht dak is een van de belangrijkste elementen van uw woning of bedrijfspand. Door regelmatige onderhoudsbeurten verlengt u de levensduur van uw pand en voorkomt u onverwachte lekkages. Wanneer er tijdens onderhoudsbeurten ongewenste afwijkingen worden opgespoord en meteen worden aangepakt, is de kans op onverwachte lekkages, met vervelende schades als gevolg, aanzienlijk kleiner.

Advies en onderhoud op maat:

Bij de meeste dakdekkers bestaat er een mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten . Uw dak wordt dan jaarlijkse schoongemaakt en gecontroleerd op ongewenste afwijkingen. Een onderhoudscontract kan u dus een stuk zorg uit handen nemen en bent u er in ieder geval zeker van dat u er altijd droog bij zult zitten.

Zelf onderhoud doen:

Uiteraard is het schoonmaken van een dak een vast onderdeel van een onderhoudsbeurt.  De meeste lekkages zijn terug te leiden naar verstoppingen van het hemelwater afvoersysteem. In het geval van hevige buien kan een verstopping dan al snel voor vervelende problemen zorgen. Het schoonmaken van een dak is eigenlijk geen moeilijke klus en kunt u in veel gevallen prima zelf doen. In verband met de vier seizoenen raden wij aan om minimaal twee keer per jaar het dak op te gaan voor onderhoud.  Eenmaal in het najaar net voor de winter begint en eenmaal in het voorjaar.

infographic-onderhoud